čtvrtek 10. prosince 2015

Jarmark

Každoročně se v naší škole koná vánoční jarmark. Děti se dlouho připravují a pod vedením paní učitelek a paní vychovatelek vyrábějí vánoční výrobky. Samy vidí kolik času, trpělivosti a přemýšlení dá vytváření dekorací a ozdob. Materiál tu najdete různorodý - papír, textil, přírodniny, keramiku... Každá třída má svůj obchůdek a vybere si své prodejce. Děti samy prodávají a paní učitelky zpovzdálí hrdě pokukují, občas poradí a pomohou se zabalením koupeného zboží. A rodiče procházejí kolem řady stolů s množstvím té vánoční krásy a prostor školy se naplní pýchou. Tou milou. Děti jsou pyšné, když jsou pochváleny za krásné výrobky, rodiče jsou pyšní na to, jak mají šikovné děti, a učitelky jsou samozřejmě pyšné také - jarmark se letos zase vydařil. Tolik usměvavých tváří na jednom místě hned tak neuvidíte!
Ze začátku ještě nervózní obličeje  :-)

Vánoční kornout

Batikované pytlíčky

Andělé nechyběli v žádném obchůdku.
A to není všechno. Děti mají rády zvířata, a proto je součástí jarmarku i sbírka pro opuštěné psy z nedalekého útulku. Na sbírku jde i část vydělaných peněz. Nakoupí se pak pytle s krmivem a nejotrlejší paní učitelka s několika dětmi vše předá psím kamarádům. I té nejotrlejší ale v útulku ukápne slza. Nedivím se. Já bych určitě odešla domů s pejskem, proto tam nemůžu. Jednoho už doma přece máme! 

10 komentářů:

  1. To je krásné, na takový jarmark bych také zašla, u nás je jen občas výstava žáčků především keramiky a drobných výrobků ale i to je moc pěkné, hlavně obdivuji a jsem ráda, když děti mají dnes kromě facebooků, ipodu a iphonůůůzálibu i v něčem takovémto ještě:) Krásný den:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, Lucko, vývoj techniky asi nezastavíme a v jejím ovládání nás děti předčí, ale jsou to naše děti a na nás záleží, co jim dáme do vínku...
      Ivana

      Vymazat
  2. Pěkná akce, taky bych bulela...Ilča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Ilonko!
      Zdravím a přeji hezký víkend.
      Ivana

      Vymazat
  3. Moc hezké! Je to príma, když se děti ve škole takhle zapojí. Nejvíc se mi líbily batikované pytlíky. Pavel

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherný jarmark a je super,že to u vás tak skvele funguje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, děkuji! Děti se dokážou nadchnout pro cokoliv, no a dospělí vlastně taky :-)
      Ivana

      Vymazat

Děkuji za vaše milá slova.